SOS: Kako da naučim hemiju?

Imam jedan problem. Naime, u osnovnoj školi sam imala jednu nastavnicu koja nam ništa nije objašnjavala. Predavala nam je hemiju i biologiju. Nikad nam ništa nije objasnila, samo bi rekla prepišite to i to. Ja sam završila osnovnu, a hemiju uopšte ne znam. I mislim da ne mogu da je shvatim. Npr. mogu nešto da naučim napamet, a uopšte mi to nije jasno niti znam o čemu se radi. Možete li mi dati neki savet kako da naučim hemiju, kako da je razumem jer sad sam krenula u srednju.

SAVET: Ovo može da bude ozbiljan problem jer će ti sigurno uticati na nastavak školovanja. Jedna od stvari koju bi mogla da uradiš jeste da ovo podeliš sa profesorkom hemije koja će ti predavati u srednjoj školi, te da je pitaš postoji li mogućnost dopunskih časova. Pored toga, možeš pitati neku od drugarica koja dobro zna hemiju da ti pomogne. I krajnja opcija je da zamoliš roditelje da imaš privatne časove iz hemije, ali to je baš krajnja opcija jer zahteva dosta novca. Bolje probaj ovo sa novom profesorkom ili sa nekom od drugarica.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.