SOS: Kako da plešem, a da se ne osramotim?

Dragi Hej, čitam te već skoro dve godine i tvoj sam veliki fan. Imam pitanje na koje bih volela da mi što pre odgovoriš. Ovako, za nekoliko nedelja treba da idem na put koji organizuje škola. Taj put traje 7 dana i 6 noći. Svake noći se organizuje obavezna dvočasovna žurka. Problem je u tome što ja nisam neki ljubitelj žurki, obično samo sedim i buljim u telefon. Na ovim žurkama se samo igra i pleše, sa čime ja nemam veze. Nemam pojma kako slobodno da plešem, a da se ne osramotim.  Možeš li mi pomoći?

SAVET: Odličan način da se opustiš je da kreneš na neki ples, ukoliko postoji neka plesna škola u tvom gradu. Izbori su šarenoliki, pa tako imaš npr.tango, valcer, salsu itd. Na tebi je samo da izabereš ritam koji ti najviše odgovara. To bi bio najidealniji način da se oslobodiš stida i da zaista uživaš u muzici i u tvom telu dok igraš. Stoga ti predlažemo da još danas razmotriš ovu opciju i da kreneš na neki ples čim pre, jer će ti značiti ne samo zbog tog puta, već i zbog sebe i godinama koje su pred tobom.
Takođe, voleli bismo da ti skrenemo pažnju da ne uživaju svi na isti način i da je to skroz ok. Postoje ljudi koji su stidljiviji, poput tebe, pa im ne prija da budu u centru dešavanja, npr na podujumu za igru, već više vole da sede sa strane i da ćaskaju. Zbog toga nemoj biti stroga prema sebi, skroz je ok i ako samo želiš da posmatraš sa strane, ali ako osećaš da želiš da igraš, ali da te stid koči, onda razmozri ovu opciju koju smo ti predložili.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.