SOS: Kako da pomognem roditeljima?

PROBLEM: Imam 14 godina. Svake godine sam išla na izlete, rekrativne nastave, uvek sam dobijala ono šta hoću, išla na more, zimovanje. Međutim, tata je tokom ove godine ostao bez posla. Mamina plata je mala i sa njom ne možemo da priuštimo ono što smo mogli do sada. Nisam bahata niti razmažena i prihvatila sam to sasvim normalno. Međutim, oni se jedva snalaze da plate školske knjige, treninge mojih sestara i mene. Idem na glumu već pet godina i dobra sam u tome, pa sam htela da odem na neke audicije za statiste i zaradim ponešto, međutim, mama mi kaže da ne smem da idem, a ja ne znam kako drugačije da im pomognem. Da li ima još nekih načina? Molim vas POMOZITEEE.

SAVET: Ovo je težak period za sve vas u kući. Najvažnije je da pokušate da budete složni. Ukoliko misliš da bi im mogla pomoći svojim radom, onda ponovo razgovaraj sa mamom i tatom i nađite neko zajedničko rešenje kako biste svi u kući mogli novčano da doprinesete. Neki tvoji vršnjaci čuvaju decu, dele letke, tokom letnjeg raspusta porodaju krofne, kokice ili sladoled. Imam puno načina da se zaradi novac. Ipak, nije sve u novcu. Zapitaj se kako roditelji pomažu tebi kada ti je teško (npr.dobila si lošu ocenu u školi, iako si puno truda uložila u učenje tog predmeta). Na koje načine su ti pomagali, bodrili? Šta bi im prijalo da čuju od tebe i tvojih sestara? Neke stvari su važnije, kao što je razumevanje, podrška, da budete jedni uz druge.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.