SOS: Kako da pomognem?

PROBLEM: Dragi Hej, primetila sam dosta korisnih saveta na tvojim stranama, ali ni u jednom broju nisam pronašla odgovor koji bi mogao meni da pomogne. Mislim da u mojoj okolini, kao i u celom svetu, ima previše nepravde i htela bih to da promenim. Počela sam da organizujem humanitarne akcije u školi, ali bih htela da njihov uticaj proširim. Da li mi možeš reći kome i gde mogu da se obratim kako bih dobila podršku za ovakav vid pomoći drugima? (Milica)

SAVET: Draga Milice, uvek nas posebno raduju mladi koji misle na druge ljude sa kojima dele život u istom okruženju. Bravo! Za početak, sjajno je što si akciju organizovala u školi, jer će ti nastavnici sigurno dati podršku da je proširiš dalje. U svom gradu možeš da odeš do lokalnog Crvenog krsta i vidiš sa njima koje su akcije u toku. Takođe, pokušaj da se raspitaš koja sve udruženja (npr. za decu bez roditeljskog staranja, za pomoć starim osobama ili životinjama, očuvanje životne sredine itd.) postoje u tvom mestu, pa da ih zajedno sa društvom iz škole koje je voljno da se uključi posetiš i uključiš se u njihove projekte. Piši nam kako napreduje akcija u školi, možda možemo da pružimo medijsku podršku. Postoji mogućnost da tvoje ideje oglasimo na našem FB nalogu, uradimo intervju sa tobom ili nekim od potencijalnih organizatora humanitarne akcije u tvojoj okolini.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.