SOS: Kako da popravim utisak kod profesora?

Dragi Hej pišem ti često i stvarno sam prezadovoljna. Moj problem je škola. Prva sam godina gimnazije, i jako mi je teško pao početak školske godine. Znamo svi da je onaj prvi utisak kod profesora jako bitan, a ja sam ostavila takoreći klimav utisak. Ocene su mi osrednje, uglavnom nemam jedinica što je najbitnije. Ali, previše mi je krivo što mi nije pošlo za rukom i želim to da ispravim u drugom polugodištu. Stvarno imam preveliku želju za učenjem i dobila sam tu neku motivaciju pred kraja polugođa, što naravno nije imalo velikog rezultata. Molim vas, recite mi, da li je moguće popraviti se u potpunosti, tj. da li profesori obraćaju pažnju na stare ocene ako ste se doista popravili kasnije? Da li je uopšte moguće kasnije pokazati odličan uspeh..? Pomozite jer mi je previše bitno.

SAVET: Naravno da je moguće. Najvažnije je to da imaš volju za učenjem. Možda nisi krenula baš kako si planirala, ali to ne znači da ne možeš to da ispraviš. Što se tiče profesora, svaki je drugačiji, ali ako pokažeš izvanredan uspeh, nemaju razloga da ti ne daju dobre ocene! Probaj da učiš što redovnije možeš, a na testu budi skoncentrisana i daj svoj maksimum, a sve brige ostavi po strani. Samo napred, i srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.