SOS: Kako da proputujem svet?

PROBLEM: Da li bi mi, molim te, rekao čime bih mogla da se bavim. Da li bih morala da budem sportiskinja ili špijun kako bih proputovala svet i videla mnogo toga? Molim te, odgovori mi.
Maša

SAVET: Pitaš se kako da napraviš pravi izbor. Mogu da budem šta hoću, ali šta je to što hoću?! Ne znamo koliko imaš godina i da li je sada vreme da odabereš zanimanje, ali u svakom slučaju nećeš pogrešiti ako odabereš nešto što je u skladu sa tobom. Kod tebe je jaka želja za druženjem, kretanjem, novim uzbuđenjima, razgledanjem i upoznavanjem drugih zemalja i ljudi. Takođe, potrebno je da razmišljaš o prednostima i manama svakog zanimanja, a onda se izbor sužava. Zanimanja koje si navela jesu zanimljiva. Špijun radi uzbudljiv, ali i opasan posao, a sportiskinja nema uvek vremena za turističko razgledanje, naročito ako se sprema za velika sportska takmičenja. Izguglaj nešto o poslovima koji te zanimaju, tako ćeš imati sve informacije koje ti mogu pomoći da rešiš dilemu čime da se baviš. Eto, a sad vidi šta je tebi okej i šta ti je prihvatljivo kada o svemu malo razmisliš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.