SOS: Kako da se podočnjaci smanje ili čak i nestanu?

Dragi Hej videla sam da ste pisali na temu podočnjaka. Otkrila sam da ih imam zbog tanke kože. Moje pitanje je imate li neki savet kako oni da se smanje ili čak i nestanu? Kupovala sam razne kreme i pravila razne stvari od voća i povrća tj. sve što sam videla na internetu, i nije baš pomoglo. Hvala unapred!

SAVET: Okej je da koristiš kreme kao i preparate koje sama napraviš od voća i povrća, ali je važno da u tome budeš uporna. U apoteci se raspitaj da ti preporuče neku kremu ili sličan proizvod koji je dobar za podočnjake, a koji ćeš redovno koristiti. Međutim, ako ti je zaista koža tanka, to dodatno doprinosi da se podočnjaci više vide nego kod drugih ljudi i ponekad je teško sakriti ih. Na uočljivost podočnjaka utiče mnogo faktora, pa ti savetujemo da generalno vodiš računa o sebi i svom zdravlju – trudi se da spavaš dovoljno, da legneš “na vreme” odnosno ne mnogo kasno u noć, unosi dosta tečnosti i jedi namirnice koje sadrže mnoštvo vitamina.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.