SOS: Kako da se rešim strija?

Dragi Hej!, već dugo imam jedan problem. Pre, u 3-4 razredu sam bila debela i rešila sam da smršam. Već u 5 – 6 ( i dalje nastavljam) razredu sam počela da treniram, vežbam kod kuće i pazim na ishranu. Naglo sam smršala i stvorile su mi se strije i želim da ih se rešim, ali ne znam kako. Potražila sam na internetu neke preparate za uklanjanje strija, ali veoma su skupi, a moji roditelji nisu baš u savršenoj finansijskoj situaciji. Postoji li efikasan, a opet ne baš tako skup način da se rešim strija?? Molim vas, što pre mi odgovorite. Hvala unapred ❤❤

SAVET: Veoma je teško pitanje mogu li se strije ukloniti jer su mišljenja povodom toga podeljena. Jedno rasprostranjeno mišljenje je da se strije ne mogu ukloniti već da se samo može učiniti da postanu manje vidljive. Takvo je i naše iskustvo. Vremenom strije izblede i zaista često postanu manje vidljive. Kada je reč o preparatima, ima ih raznih, a nažalost većina je skupa. Ipak ima i onih povoljnihih, poput melema doktora Saljica. Raspitaj se u apoteci ili drogeriji koje su opcije za povoljnije a efikasne kreme za uklanjanje ili bar ublažavanje strija. Verujemo da ti dobar apotekar ili dermatolog može zaista dati stručno mišljenje koje ti može više pomoći od našeg ipak laičkog mišljenja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.