SOS: Kako da smršam?

Pozdrav Hej opet vam pišem ja Ana Marija Buljubašić i nadam se da ćete mi odgovorii.. Smeta mi što sam debela , trebala bi da smršam jer imam previše kila (čak 11 kilograma previše), a to nije dobro za mene . Mislim da je bolje biti mršav nego debela. Zanima me kako bih mogla da smršm i skinem taj višak. Jedem zdraviju hranu, bez puno masnoće, i jedem slatko, ali ne previše jer deblja nego malo. Može savet u vezi toga.

SAVET: I sama si navela da si svesna toga da je ključ u umerenosti. Otprilike tu se često krije tajna dobrog izgleda. Međutim, ukoliko ti smatraš da sve ispravno radiš, a da opet stagniraš ili se čak gojiš, te da imaš 11 kilograma viška, u tom slučaju bi najbolje bilo da posetiš nutricionistu. Prethodno popričaj sa roditeljima o ovom problemu, objasni koliko te to opterećuje, kakve posledice ima i reci da bi želela da pronađeš pravi i zdravi pristup u rešavanju tog problema. Ukoliko uvide koliko ti je ovo bitno i ako smatraju da si u pravu, a ne da umišljaš da imaš višak, verujemo da će ti izaći u susret i da ćete zajedno posetiti nutricionistu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.