SOS: Kako da “vežbam” za detektiva?

Zdravo, Hej! Pišem ti opet, jer si mi svakog prethodnog puta dao koristan savet, pa ne sumnjam da ćeš i ovog. Trenutno sam druga godina srednje škole, a već dve godine unazad san mi je da postanem detektiv! Možda malo čudno za jednu devojku, hehe. Jako me to privlači, ta špijunaža i sva ta akcija. Dosta čitam na internetu oko toga i svaki put se sve više zaljubim u tu delatnost. U svakom slučajno, želela bih da te pitam dva pitanja. Prvo je da li je taj posao nedostižan? A drugi je, kako mogu da se “igram” detektiva sada dok sam još u školi? Volela bih da vežbam, jer zaista jako volim taj posao. Ponekad njuškam drugaricama oko simpatija, kada im zatreba, a imaš li ti ideju kako bih još mogla? Da li znaš i neke cake, trikove? Hvala unapred na odgovoru!

SAVET: Serije i filmovi su odličan način da ispuniš slobodno vreme. Ipak, kada je reč o realnosti, zanimanja poput tog koje ti spominješ, nisu baš realna jer se ne prikazuju u potpunosti. Ukoliko želiš da istražuješ razne kriminalne radnje, onda bi bilo dobro da se raspitaš za to šta je potrebno završiti da bi radila kao npr.inspektor. Pored toga, verujemo da bi bilo dobro da se raspitaš gde u tvome mestu možeš uraditi test profesionalne orijentacije kako bi videla šta bi ti potencijalno dobro išlo. Pošto si sada tek druga godina, bilo bi dobro da to radiš sledeće godine, neposredno pre nego što ti četvrta godina bude počela, kako bi imala dovoljno vremena da spremiš prijemni.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.