SOS: Kako do drugova

PROBLEM: Pozdrav. Pomogli ste mi mnogo puta, pa se nadam da ćete i ovog puta. Ja sam po prirodi malo sramežljiva osoba, iako se trudim da takva ne budem. Nisam baš zanimljiva kao osoba, pa mi je najbolja drugarica rekla da sam dosadna. Pokušavam da budem što zanimljivija i otvorenija, no, to nije tema o kojoj bih pisala ovog puta, ali ću se nadovezati na nju. Imam 17 godina. Nemam puno prijatelja, muških nemam uopšte, ali bih volela da imam starije drugove koji su stariji tipa 4 godine. Meni sa muškarcima ide baš loše, sa drugovima iz odeljenja prozborim koju reč, ali ja ne umem ništa više od toga. Kako da steknem starije prijatelje? Ne želim ih samo jer mi je to zanimljivo, već i jer smatram da su zreliji što se razmišljanja tiče, pa bih volela da se družim sa njima. Zapratila sam neke na Instagramu da bi me uočili, neki su mi uzvratili follow. Kako dalje? Moje bliske drugarice se ne druže baš sa starijima, ima jedna koja se druži, ali ti prijatelji su u drugim gradovima. Da li biste mogli da mi date neke savete? Inače, imam utisak da bih im izgledala nezrelo i detinjasto i da zbog toga ne bi želeli da se druže sa mnom, ali ja mislim da bih se uklopila sa njima.

SAVET: Muško-ženska prijateljstva u tvom dobu uglavnom se događaju kako bi se pronašla potencijalna devojka ili dečko. Tako da ta „površnost” o kojoj govoriš može da bude jedan od pokazatelja zainteresovanosti ili nezainteresovanosti za osobu suprotnog pola. Važno je da znaš šta je tebi potrebno, samo dečko ili samo drug. Ako smatraš da je cool imati starijeg druga, onda gledaj da to bude neko koga znaš iz kraja ili koga na neki način znaju tvoji prijatelji. Kažeš da misliš da će oni misliti da si nezrela. Ali činjenica je da je to samo tvoja misao i ništa više. To ne mora biti stvarnost, a još manje da te drugi tako vide. Naš predlog je da im to kažeš i tako „razbiješ led”, jer bih odmah rekla svoju bojazan i čula bi šta oni stvarno misle o tome. Možeš im reći da ti je super što hoće sa tobom da pričaju, jer si mislila da neće hteti pošto si mlađa od njih. Takođe, možeš unapred pripremiti nekoliko tema o kojima biste mogli da pričate. Slobodno govori o stvarima o kojima bi inače pričala sa nekim koga smatraš za druga. Opusti se i ne razmišljaj previše. Pričaj, pričaj, pričaj.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.