SOS: Kako kod zubara ako mama nema dovoljno novca

PROBLEM: Dragi Hej, odlučila sam da ti pišem jer nisam uspela sama da rešim svoj problem. Imam 14 i po godina. Krenula u osmi razred. Želela bih da upišem Vojnu gimnaziju. Moj uspeh je i više nego dovoljan za tu školu. Odličan sam đak. Problem je u tome što kada dođe red na zdravstveni pregled postoji poseta zubaru. Ja imam jako loše zube i većina su kvarni ili polomljeni. Živim sa mamom koja nije u mogućnosti da mi da novac za popravku. Šta da radim?

SAVET: Trebalo bi da su popravke kod zubara moguće i uključene u zdravstveno osiguranje do osamnaeste godine. Za to bi svakako trebalo zajedno sa majkom da se raspitaš. Ukoliko ta mogućnost postoji, onda još sada možeš krenuti da popravljaš zube. Ne čekaj i ne odlaži, već čim pre kreni za ovo da se raspituješ!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.