SOS: Kako momak i ja da kažemo roditeljima da smo zajedno?

Hej, treba mi pomoć! Pre oko dve nedelje našla sam prvog dečka. On je stvarno dobar lik i ima normalnu porodicu, ali ni ja ni on ne znamo kako da kažemo našim roditeljima. Inače, ja imam 16 godina, a on 17. Imaš li neki savet?

SAVET: Baš super što vam je tako lepo i što želite da kažete vašima za vezu! 🙂 Okej je da sačekate još neko vreme za to ako vam je sad frka. Što se tiče toga da ne znate kako biste vašim roditeljima rekli – postoji mnogo načina, a koji ćete izabrati zavisi od toga kakav vam je odnos sa roditeljima. Ako ste u okej odnosima, to uopšte nije toliki problem, ali je jasno zašto vam je frka, i normalno je da budete malo nervozni, pogotovo kad prvi put roditeljima saopštavate tako nešto. S druge strane, oboje najbolje poznajete svoje roditelje i možete otprilike da procenite kako najbolje da im pristupite. U svakom slučaju, najbolje je da, kada dođe do toga da im kažeš, ne odugovlačiš mnogo i ne ideš mnogo izokola. Npr. možeš da im kažeš “Htela sam da znate da imam dečka” ili nešto slično, i onda će te oni sigurno pitati više o njemu i možda ti reći šta misle o tome. U svakom slučaju, nema potrebe da brines, biće okej! Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.