SOS: Kažu da ima simpatiju, da li da pokušam nešto?

Dragi Hej, pišem preko drugaricinog naloga (opet) i želela bih da mi pomognete. Kao prvo htela bih da vam se zahvalim što ste mi odgovorili prošli put, mnogo mi je pomoglo! Moj problem je jedan momak. Ja preko leta idem kod babe i pored njene kuće živi jedan presladak dečko. Ja sam tako stidljiva i strah me je da pričam sa njim. Već sam napomenula da živi pored moje babe, ali ja se dobro slažem i sa njegovom sestrom (ne rođenom) koja isto živi blizu. Ona mi je napričala svašta u vezi njega, ali ja sam se trudila da izgledam nezainteresovano. Nisam smela da joj kažem da mi se sviđa, stidim se. Taj momak zna za mene i gledao me je nekoliko puta kad sam bila kod njegove sestre. ALI TEK SAD SLEDI MOJ PROBLEM. On ima devojku. Mislim to mu nije djevojka, ali čitavo selo zna ko mu se sviđa, a da stvar bude još gora i ona je zaljubljena u njega. Ne želim da joj otimam momka, ali ja ga tako volim. Da li da odustanem od njega ili da pokušam nešto?

SAVET: Ukoliko nisu zvanično u vezi, možeš da pokušaš nešto ako želiš. Jedino ako ti je ta devojka neka bliska drugarica onda baš ne bi bilo ok da pokušavaš nešto ako znaš da joj se on sviđa. U suprotnom, ako niste baš nešto bliske, imaš zeleno svetlo da nešto probaš. Pored toga, nisu sve priče koje kruže okolo istinite, tako da nemoj da odmah obeshrabreno ulaziš u sve to. S obzirom da živi tako blizu kuće tvoje bake, možeš da pokušaš da se malo više družiš sa njim kada budeš tamo i da mu daš neki znak da ti se dopada i da si zainteresovana. Takođe, ako si u super odnosima sa njegovom sestrom, nema razloga da se toliko stidiš, slobodno joj nagovesti da ti se on dopada i pitaj je da li zna nešto o tome ko mu se sviđa i da li ima devojku. Bukvalno nemaš šta da izgubiš ako nešto pokušaš. Naravno, uvek postoji verovatnoća da se on u vezi sa tobom ne oseća isto kao ti u vezi sa njim, i da ti ne uzvrati emocije, ali to ne treba da te totalno demotiviše jer se takve stvari ponekad događaju, ali ih posle nekog vremena prevaziđemo. Budi hrabra i želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.