SOS: Kilogrami, sampouzdanje, simpatija…

Imam 15 godina i krećem u srednju školu. Zbog puberteta sam se malo ugojila. Moram da oslbim nekih šest kila da bih onako taman. Inače radim sve potrebno kako bih smršala. Kada sam se ugojila moje samopouzdanje je palo. Prošle godine, jedan što radi na brodu mi se mnogooo svideo. Jedino što znam je kako se zove, koliko ima godina i našla sam mu insta. Dešavalo mi se puno slatkih stvarčica kao recimo dok sam jednom išla sama brodom na kojem radi (jer ostali sa kojima sam trebala da idem su već otišli) i kada je naplaćivao mene je preskočio i onda sam ga pozvala da ga pitam da li trebam da platim, pa je seo pored mene i pitao me koliko imam godina i zašto idem sama. I posle sam skupila hrabrosti još nešto da ga pitam. Inače ja jako volim brodove i ako ništa drugo barem to imamo zajedničko. Par puta sam išla brodom i stalno bih onako pogledala u njega, onako ne baš da se vidi da gledam, i on pogleda u mene. I recimo kada sam bila sa sestrom na tom brodu i kada smo izlazile sa broda tako mi je nekako stisnuo ruku da ne padnem. Pa sam pitala sestru da li je i nju jako uhvatio ona je rekla ne, samo dovoljno da izađe sa broda, i pokazala mi je kako dok je mene baš uhvatio. I posle toga sam ga viđala pre nego što ode na posao jer tim putem i ja idem. Ali tada ništa. I u tim trenucima kada smo pričali pravo me u oči gledao, Iskreno, nisam sigurna da li je spuštao pogled na moje usne, zaboravila sam. I, uh kako sad da objasnim a da ne zvuči, njegova glava je baš bila ispred moje, to mi je baš nekako i kazivalo da sam mu barem simpatična ako ništa drugo. Ali posle ništa, ništa. Ne znam ni da li me primeti kada prođem jer brzinski prođem pored njega ili idem iza njega. Razmišljala sam sada da kada ga vidim da mu se osmehnem i to (opet sad idem do tog mesta brodom na kome radi) ali nemam samopouzdanja zbog viška kilograma. On je ipak baš zgodan. Mada mislim da ću do tada skinuti još kilograma, ali opet… I ne znam kako da mu se približim ili da se upoznam sa njim. Ne znam kako da postupim, jer stvarno ne znam ništa o njemu i ne znam kakve devojke voli i mislim da nema devojku, ali bilo bi nezgodno da ima. Na insta sam videla da je jako duhovit i zanimljiv. Nadam se da ćete mi što pre odgovoriti. Hvala.

SAVET: Definitivno te je primetio. Već si razvila neki kontakt sa njim. Sada je pitanje želiš li da pokušaš da produbiš to i da počneš možda da se čuješ sa njim. U slučaju da ga nisi zapratila na instagramu, sada je vreme da to uradiš. Takođe možeš ga potražiti i na drugim društvenim mrežama i možeš probati na takav način da stupiš u kontakt sa njim. Npr.možeš mu pisati da ga pitaš recimo nešto u vezi sa brodom, kada polazi ili nešto slično. Zapravo predlažemo da imaš izgovor da mu se javiš, pa nakon toga možeš probati da nastaviš da ćaskaš.
Što se kilaže tiče, nismo sigurni imaš li višak. Mi nekada smatramo da imamo višak, a recimo svi oko nas ne dele naše mišljenje već misle da smo ok. Zato je diskutabilno. U svakom slučaju, ako nisi zadovoljna, možeš radi sebe probati da regulišeš to. Ključ je u raznolikoj umerenoj ishrani, ali i u vežbanu. Bitno je da budeš fizički aktivna. Na kraju, želeli bismo da ti skrenemo pažnju na to da broj kilograma ne bi trebalo da ti utiče na samopouzdanje. To je promenljiva stvar i nije nešto na čemu bi samopouzdanje trebalo da se temelji.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.