SOS: Koje knjige čitati sa 13 godina?

Ćao! Pre mesec dana otkrila sam novu knjigu poezije od Rupi Kaur ‘Med i mleko’. Svidelo mi se pošto volim poeziju. Rekla sam mami da mi kupi i kada mi je donela kući čim sam otvorila knjigu shvatila sam da se sve vrti oko vođenja ljubavi, partnera, nekim pomalo sramotnim izrazima i svim da kažem ‘ženskim stvarima’. Ja imam 13 pa mi je jako neprijatno zbog mame, ona nije loše reagovala… ali mi se tata smejao šta ja  čitam. Nisam ni znala da će baš takva knjiga biti. Da li je u redu da čitam tako nešto?

SAVET: Ako već voliš poeziju, i ako ti se ta knjiga dopada, sasvim je u redu da je čitaš. Razumemo zašto ti je neprijatno, i da se malo stidiš zbog roditelja, ali to je sve ok. Čak i da si sa tom namerom kupila baš tu knjigu, i to je sasvim u redu. U tvojim godinama je sasvim normalno da te zanimaju takve stvari, i tvoji roditelji to znaju i razumeju. Zato su tako ok reagovali, a to što kažeš da se tata smejao, zvuči kao da je to bilo dobronamerno i da mu je to sve simpatično. Sve u svemu, sasvim je ok da čitaš tako nešto. Ali ako ti je baš previše neprijatno, slobodno reci tvojima da nisi znala o čemu se radi, biće ti lakše.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.