SOS: Koje su knjige za moj uzrast?

Ja sam Elena.Peti sam razred i obožavam da čitam knjige, ali imam problem. Kako sam napunila dvanaest godina sve knjige koje su mi pre bile zabavne, postale su dosadne. Da li možeš da mi preporučiš neke knjige za moj uzrast?

SAVET: To je ok jer ti se s vremenom menjaju interesovanja i očekivanja koja imaš od toga šta želiš da pročitaš. Mi nismo sigurni šta je tačno to što te zanima, i ne zavisi toliko od uzrasta koliko od tvojih trenutnih interesovanja. Postoje baš lepi romani za tinejdžere, npr. neki koji su napisani u vidu dnevnika, ili neki drugi koji npr. opisuju ljubavne priče i slično. Ne bismo ti sad preporučili nijednu knjigu konkretno, ali možemo da ti damo neke savete kako sama možeš da pronađeš šta te zanima. Možeš da na internetu pretražiš preporuke. Npr. kucaš u pretragu “preporuke knjiga za tinejdžere” ili npr “top liste knjiga za tinejdžere” i slično. Pored toga, možeš da zamoliš bibliotekare za preporuku, oni će najbolje znati šta bi moglo da ti se dopadne, ali ti moraš da im pomogneš oko toga, npr. da kažeš da li te zanimaju pesme, drame, dnevnici, pa zatim da li bi želela neku komediju, nešto romantično, nešto krimi i slično. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.