SOS: Koji puder prekriva bubuljice, a nije štetan?

PITANJE: Dragi Hej!, molim te da mi pomogneš. Imam 16 godina i problem sa bubuljicama i flekama koje su mi ostale posle ceđenja. Imam puno tih flekica na obrazima i po koju bubuljicu. Prestala sam da cedim bubuljice. Fleke su mi uvek nestajale nakon nekog vremena, ali su se ovog puta baš dugo zadržale i ne znam kako da ih sakrijem dok ne prođu. BB krema neće da ih prekrije, a ako je stavim više, onda mi je tamna. A što se tiče pudera, plašim se da će mi se pojaviti nove bubuljice ili da će mi koža ranije ostariti. Da li postoji puder koji nije štetan za mladu kožu a da može da prekrije fleke i bubuljice? Šminkerka mi je preporučila Bourjois Healthy mix, ali ne znam da li je on štetan za mladu kožu?

SAVET: Trebalo bi da je taj puder okej i da ti ne pravi dodatne probleme sa kožom, naravno ako ga ispravno koristiš. Pod tim se podrazumeva da ga skidaš pre spavanja i da čistiš kožu lica. Sem toga, da bi ti se koža brže oporavila od bubuljica i flekica, posveti se dobro higijeni lica – redovno čišćenje (možeš da nabaviš sapune za lice specijalno za tu namenu) i hidriranje kože raznim kremama bi trebalo da pomognu. Sem toga, možeš da probaš i neke maske za lice, na interentu možeš da pronađeš informacije o tome kako možeš sebi da napraviš prirodne maske od proizvoda koje imaš kod kuće. Što se pudera tiče, da bi pronašla onaj koji najviše odgovara tvojoj koži, možeš da zatražiš pomoć od zaposlenih u parfimerijama i drogerijama. Oni se dosta susreću sa takvim stvarima pa će verovatno znati da ti pomognu oko odabira.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.