SOS: Kosa mi se užasno masti

Zdravo Hej, već dugo razmišljam da te pitam za savet i evo konačno sam odličila. Naime meni se kosa izuzetno masti kada je operem. Prvi dan je ok, ali drugi dan se cakli tako da sam primorana da kosu perem svaki dan jer je to neophodno. Molim vas za savet. Znate li neki proveren šampon za masnu kosu?

SAVET: Nezahvalno je dati ti jedan odgovor jer čak iako neki od nas imaju problema sa masnom kosom, ipak ne možemo tvrditi ta ti neki šamponi pomažu svima koji imaju masnu kožu. Postoje više načina na koje možeš to utvrditi. Prvi uključuje pomoć tvog frizera – trebalo bi da frizer može da ti da najbolji savet u vezi sa tim koji ti šampon može odgovarati. Druga opcija je da pitaš nekog farmaceuta ili zaposlenog u apoteci ili drogeriji gde kupuješ šampon i regenerator. Treća opcija, iako nije zahvalna jer traje dugo, je da sama istražiš. Ti znaš da ti je potreban šampon za masnu kosu, u skladu sa tim biraj one šampone na kojima je naglašeno da su za masnu kožu. Pored toga, imaj na umu da stalno dodirivanje kose doprinosi mašnjenju, stoga ukoliko stalno diraš kosu, probaj da to svedeš na minimum. I trudi se da je što duže pustiš, ne pereš (npr.ako je pereš u ponedeljak, ponovo je peri u sredu, nikako pre) kako bi ti se kosa navikla na taj tempo. Nisu svi nažalost srećnici pa da mogu i po 5 dana da ne peru kosu. Razmisli koja ti od ovih opcija najviše odgovara i nju primeni, ali ipak nikud ne žuri jer problem nije nastao preko noći, pa preko noći ne može ni da se reši.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.