SOS: Ljubav i višak kilograma

PROBLEM: Pišem ti u nadi da mi možeš pomoći. Imam 14 godina, visoka sam 165 cm i imam 60 kg i malo sam deblja. Imam rođaku koja zbog toga nikad nije imala dečka, a ima skoro 25 godina i ne želim da se to meni desi (iako znam da je ona jako jako debela i da nisam ni približno njenoj težini) ali prosto se jako plašim toga. Pored toga i sama želim da smršam, ali ne znam kako. Smanjila sam obroke i počela svakodnevno da šetam po 4 km, ne jedem puno slatkiša, ali sam i dalje jednako teška. Dodatni motiv da smršam je taj što mi se sviđa jedan dečko, ali se on ponaša kao da me ne primećuje. Drugarice misle da samo ne zna kako da mi priđe, ali ja mislim da je u pitanju moja debljina jer to danas predstavlja veliku predrasudu. Molim vas pomozite mi!

SAVET: Kilaža nije preduslov za ljubav. Broj kilograma, sam po sebi, neće ti ni uskariti, ali ni pružiti. Dakle, kilažom se možeš baviti više radi sebe, ukoliko je to nešto što tebi smeta ili ne odgovara. Čini se da, što se tvoje ishrane tiče, radiš sve što bi trebalo. Ipak, može se desiti da ti se u toku dana potkradaju neke greške tj “slatki ili slani gresi” koji te sabotiraju. Stoga, predložili bismo ti da u narednom periodu možda napraviš dnevnik gde ćeš zapisivati sve što si u toku dana jela ili pila (vodu ne zapisuj jer nema kalorije, to je nešto što bi bilo poželjno da piješ do 2l na dan). Na takav način stećićeš uvid u svoju ishranu i videćeš da li tu možda grešiš. Pored toga, iako je šetnja kul, bilo bi verovatno bolje da trčiš, brzo hodaš, plivaš ili voziš bicikl jer su to aktivnosti koje pomažu procesu gubljenja kilograma.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.