SOS: Ljubavna patnja

Dragi Hej! Imam skoro 16 godina i jedan problem vezan za ljubav za koji mislim da postaje sve veći. Pišem Vama jer o ovome više ne mogu baš ni sa kim da razgovaram pa ni sa BFF jer ni ona ne bi razumela. Ova priča je mnogo zapetljana pa vam se izvinjavam na vremenu.
Pre oko pola godine sam raskinula sa svojim prvim dečkom, tačnije on sa mnom. Pošto smo išli u isto odeljenje svi su znali i kada smo bili zajedno i kada smo prekinuli (zahvaljujući jednoj drugarici). Ostavio me je zbog njegove bivše devojke koja je iz Nemačke iako nije ponovo bio sa njom jer ga je ona odbila. Taj raskid sam podnela teško, ali moja drugarica je bila tu za mene i nekako sam to prebolela. To je bilo u aprilu mesecu i sve do kraja godine on i ja se nismo družili iako nismo bili u svađi. Počeo je letnji raspust i nismo se videli celo leto, niti smo bili u kontakaktu. Tokom raspusta sam razmišljala o njemu. Saznala sam da ima novu devojku (Anđela). Kad smo krenuli u školu počeli smo ponovo da se družimo i sada smo jako dobri prijatelji i sve je ok. Sa tom devojkom je raskinuo sa istim razlogom kao i sa mnom, zbog bivše koju tada još uvek nije preboleo. Vremenom je počela da me muči neka nostalgija i sećanja na onu našu vezu… Njemu sam uvek želela sve najlepše, želela sam i želim da bude srećan i mnogo mi je drag kao prijatelj. Pošto se u glavnom družimo samo jedno sa drugim kada smo u školi, razgovaramo o svemu. Jednom me je pitao šta planiram dalje što se tiče ljubavi. Nisam znala šta da mu odgovorim. Znam da ga duboko u sebi i dalje volim i i dalje se nadam da će da se vrati meni. Nekako je preboleo i tu prvu bivšu iz Nemačke, i kada smo razgovarali rekao mi je da je ispao budala što je toliko patio za njom i da je pogrešio što je ostavio i odbio neke devojke zbog nje… Pomislila sam da možda ima šanse za nas ponovo ali ništa nisam rekla…Sad je on ponovo sa Anđelom, a pre toga mi je rekao da misli da sam bolja osoba od nje i kao devojka i kao prijatelj, a ja više nisam sigurna ni šta da radim. Pored toga njegova devojka pokušava da nas razdvoji jer je ljubomorna. Sad sam potpuno sigurna da ga i dalje volim i ćutim o tome jer mislim ako nešto sazna da ću pokvariti naš odnos i da će se udaljiti od mene. Ali postaje mi sve teže da krijem… Šta da radim?

SAVET: Žao što čujemo da kroz to prolaziš. Nije lako, posebno ako uzmemo u obzir da si stalno sa njim jer na takav način ti stavljaš sebi so na ranu. Maltene nisi ni imala prilike da ga preboliš zato što se na ovaj ili na onaj način stalno zajedno. Što se trenutne situacije tiče, zapitaj se, ma kakva god da je ta Anđela, da li zaslužuje da joj se radi nešto iza leđa? Mi verujemo da ne. Kao što ni ti to nisi zaslužila u vreme da je on bio sa tobom, a tiho je patio za bivšom. Vodimo se parolom “ne radi drugima ono što ne želiš da drugi tebi rade”. Zbog toga ti predlažemo da ne radiš ništa dokle god je on sa njom. Verujemo da je to fer, a i da si ti fer devojka zbog čega ćeš to i uraditi, ma koliko god da je teško.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.