SOS: Ljubavne glavobolje

Dragi Hej, ja imam jedan čudan problem. U poslednje vreme se zaljubljujem u sve ljude oko sebe koji su bar malo zanimljivi, i to i u one koji ne postoje. Deluje kao da nije ništa strašno, ali ja imam dečka već dugo i mnogo se volimo. Samo izgleda da nešto nije u redu sa mnom pošto mi se sada jako sviđa Ros iz Prijatelja i plakala sam za njim cele noći. Ranije sam plakala za Robertom Patinsonom iz Tvajlajta ali sam mislila da sam tu fazu prošla. Takođe mi se dopada jedan stariji dečko iz škole i nekoliko profesora. Ne znam šta nije okej sa mnom, molim vas pomozite mi!!!!

SAVET: U pubertetu se, i generalno u tinejdžerskom dobu, ponekad događa to sa čime se ti sad suočavaš. Nije tako neobično da ti se istovremeno dopadne više njih, pa čak nije neobično ni to da te, iako već dugo imaš dečka, privuče još neko. I to je u principu okej, i nije tako strašno sve dok te ta “zainteresovanost” brzo prolazi i dok ne počneš da razmišljaš da bi želela da budeš sa nekim drugim tako što bi npr. prevarila dečka. Ako se nekad desi da te neko privuče toliko da dođeš u iskušenje da prevariš osobu sa kom si u tom trenutku, najbolje bi bilo da se uzdržiš od toga i da se ne upuštaš u veze sa drugima dok ne okončaš trenutnu vezu, jer bi u suprotnom jako povredila svog dečka kada bi za to saznao. Što se drugog dela problema tiče i tvog zaljubljivanja u izmišljene likove, sve dok te to ne ometa da normalno funkcionišeš u svakodnevnom životu, to je okej. I stariji od tebe ponekad maštaju da su u romantičnoj vezi sa nekim likom iz knjige ili iz filma, ili čak zamišljaju kako su i oni sami neki od tih likova. Tako da je to sasvim okej, možeš gledati na to kao na “ventil” koji ti pomaže da ispoljiš kreativnost ili da se oslobodiš od stresa. Ukoliko osetiš da to krene da te remeti u normalnom funkcionisanju, i da te nekako “preplavljuje”, da npr. ne možeš uvek da razdvojiš to sanjarenje od realnosti, razmisli o tome da popričaš sa nekim (psihologom ili psihoterapeutom), jer ako to postane previše ozbiljno, može značiti da je to pokazatelj nekog dubljeg problema. Ipak, ne daj da te to uplaši, jer verovatno to tvoje sanjarenje nije znak ničeg strašnog, ali ti za svaki slučaj napominjemo da pratiš sebe, svoje misli i osećanja, i da reaguješ ako budeš osetila da te to koči. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.