SOS: Ljubavne muke!

PROBLEM: Dragi HEJ! Imam jedan problem koji ne znam kako da rešim, pa se nadam da ćete mi pomoći. Ovako, sa mnom u razred ide jedan momak sa kojim se poznajem još od zabavišta i praktično smo najbolji drugari. Takođe, imam i najbolju drugaricu sa kojom se ne poznajem dugo, ali mi veoma znači. Najbolji drug me je pre oko dve godine pitao za vezu i priznao da je zaljubljen u mene već duže vreme, ali ja sam ga odbila. Kasnije je nastavio da pokazuje neke gestove, ali nikada nisam saznala da li još uvek oseća nešto. Moju drugaricu je nedavno poljubio, ali meni još uvek pokazuje neke znake koji su se pojavljivali i pre ovoga. Na primer, drži me za ruku dok gledamo horor film u društvu, a zna da ih ne podnosim – to nije obično držanje za ruku već onako kao da smo zajedno. Takođe, u našem razgovoru je mnogo puta rekao nešto na šta ja nisam znala šta da odgovorim, kao i putem poruka. Ne znam šta da radim i ne usuđujem se to da kažem drugarici, jer joj se taj momak sviđa. Na koji način da saznam šta se stvarno događa među nama? Ne znam kako da reagujem, pomozite mi, molim vas…

SAVET: Zaista je ponekad teško balansirati između svega što ti stoji kao dilema. Da li da pokvariš odnos sa BFF i saznaš da li mu se sviđaš ili da se praviš kao da se ništa ne dešava i trpiš radoznalost?
Nama se čini da ti je promaklo najvažnije od svih pitanja. Da li ti se on sviđa ili ne? Deluje da ti je jako stalo do njega, a glavno pitanje je da li kao drugar ili kao dečko. Kada odgovoriš sama sebi, onda će ti biti mnogo lakše. Znaćeš kako da mu kažeš šta osećaš. A znamo da nećeš imati ni grižu savest zbog najbolje drugarice.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.