SOS: Ljubomorna sam na BFF!

PROBLEM: Imam 12 godina i najbolju drugaricu. U poslednjih nekoliko meseci čini mi se da joj previše naređujem, ali ne uspevam da se suzdržim. Svaki put kad joj kažem da izabere gde ćemo da idemo, ona kaže da joj je svejedno i na kraju ja odaberem. Istina je da sam možda i pomalo ljubomorna na nju. Please help!
Glavna

SAVET: Glavna, očigledno је da si devojčica koja voli da bude prva u svemu. Тo ima dobru stranu jer možeš mnogo toga da prilagodiš sebi, ali povremeno i nije tako. Čim si nam se javila, mora da je i tebi postalo jasno da se tvoja najbolja drugarica ne oseća dobro pored tebe i može početi manje da se druži sa tobom. Rešenje je vrlo jednostavno, otvoreno razgovaraj sa njom. Reci joj da ti je drago što ona voli da ti kažeš gde da idete, ali da ti je ponestalo ideja i da su tebi tvoje ideje pomalo dosadne. Predloži drugarici da, na primer, jedan dan ti biraš, a drugi dan ona odabere mesto gde ćete ići i kako ćete provoditi vreme. Tako bi vaše zajedničko vreme bilo zabavnije. Videćeš kada prepuštaš drugima da odaberu, zapravo daješ dobar primer kako prijateljstvo treba da se neguje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.