SOS: Ljubomorna sam na drugaricu

Dragi Hej pišem vam sa nadom se da će te mi pomoći. Ljubomorna sam na prijateljicu zato što je lepša od mene , i to me malo čini tužnom. Znam da nemam razloga da budem takva, ali ne mogu si pomoći. Nije primetila to, možda nije obraćala pažnju bolje tako jer da je ko zna kako bi reagovala. Treba mi savet.

SAVET: U tinejdžerskom periodu smo skloni da sebe poredimo sa drugima, pogotovo sa osobama koje su nam bliske i za koje smatramo da su lepe i privlačne, tako da to nije neobična stvar. Ipak, ukoliko tvoja drugarica primeti kako se osećaš, to može da vam pokvari odnos, i možeš da je izgubiš. Kao što i sama vidiš, nema potrebe za ljubomorom, pogotovo oko fizičkog izgleda – svi smo različiti, i svako ima nešto lepo na sebi. Da bi prevazišla osećanje ljubomore, fokusiraj se na sve što deliš sa tom drugaricom, sve trenutke, tajne, događaje, sigurni smo da ima dosta toga, i probaj da tako preplaviš osećanja koja trenutno imaš. Ljubomora prema njoj može biti i trenutna faza kroz koju prolaziš, i zato nije vredno da se zbog toga posvađate.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.