SOS: Ljubomorna sam na drugaricu

Dragi HEJ! pišem vam po drugi put, nadam se da ćete mi pomoći. Imam osećaj da sam ljubomorna na moju drugaricu. Zapravo, uvek ali baš uvek se združi sa svim mojim bivšim simpatijama, kao i sa svakim budućim kojeg odmerim. Bukvalno mi ide na živce i ne podnosim je zbog toga, mada njoj baš znači naše prijateljstvo. Našla sam mali razlog da uđemo u konflikt, ali se ona osećala tog dana baš loše. Nekako, volela bih da nismo u istom razredu jer bi mi bilo mnogo bolje. Možda nije u redu, ali mi stvarno smeta jer joj ide bolje od mene. Možda nije okej, ali na žalost tako se osećam. Kako da postupim?

SAVET: Sa obzirom na to da ti je do nje očigledno stalo, zaista bi bilo korisno da sa njom popričaš o tome što ti kod nje smeta. Konkretno, govorimo o njenom ponašanju sa tvojim bivšim simpatijama. Ukoliko joj otvoreno kažeš da ti to smeta, iz kog god razloga, onda je manja šansa da ćeš čekati neku sitnicu, da se nešto dogodi kako bi započela neku svađu. Takva otvorenost će sigurno sačuvati vaše prijateljstvo. Nekada otvoreni razgovori nisu baš najprijatniji, ali često one stvari koje nisu baš toliko prijatne, mogu najviše da doprinesu i najbolju promenu da naprave. Upravo zbog toga ti mi savetujemo da u odnosu sa njom počneš da budeš otvorenija.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.