SOS: Luda od ljubomore

PROBLEM: Dečko i ja smo zajedno već 8 meseci i do sada se još nismo posvađali. Jako se volimo i super nam je zajedno. Ali u poslednje sam vreme postala jako ljubomorna na jednu devojke koju odranije ne volim. Želela bih da ga pitam da li je on imao ikad što s tom devojkom, ali me strah njegovog odgovora. Ni sama ne znam šta ću time postići, hoće li mi biti lakše ili će mi možda biti gore! Upomoć!

SAVET: Normalno je da si ponekad ljubomorna, ali nije okej ako je to tako često, i može dosta da utiče na vašu vezu. Važno je da sama sebi objasniš zašto si ljubomorna na tu devojku – da li se desilo nešto što je izazvalo tu ljubomoru, da li ti deluje da imaš razloga da budeš ljubomorna ili je nešto drugo u pitanju. Pokušaj da budeš objektivna i da realno sagledaš situaciju. Jer, ako je on ranije i imao nešto sa tom devojkom, a sada više nema, to je sasvim okej. Normalno je da je nekad pre tebe imao neku drugu, da mu se neko sviđao i slično, potpuno je isto kao i to da si ti nekad pre njega imala simpatiju ili dečka. Tako da je važno da razumeš da nema razloga da budeš ljubomorna oko toga, i ne treba da ti “bude teže” ako bi saznala da su bili zajedno, jer je to bilo pre nego što ste vas dvoje ušli u vezu, i nema nikakve veze s tobom. S druge strane, ako smatraš da imaš razloga da sumnjaš na nešto, najbolje bi bilo da ga pitaš otvoreno to što želiš i da tako otkloniš nedoumice koje imaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.