SOS: Mama insistira da imam rođendansku žurku, a ja to ne želim!

10. maja mi je rođendan, a problem je što ja NE ŽELIM rođendansku žurku. Punim 11 godina. Moja mama obožava sve te stvari, pa mi je kupila haljinu, cipele i minđuše i naručila tortu. Iskreno, mrzim da budem blizu ljudi. Najlepše se osećam kad sam sama. Rođendan traje 2 sata i to u igraonici, što je još gore, jer znači još više ljudi. Kada sam probala to mami da kažem ona se nadurila i rekla da moram da slavim. Sada, kako da se opustim tokom rođendana, zato što ne mogu da ga otkažem jer će svi će biti razočarani. Molim te mi pomozi,hitno je ❤

SAVET: Nažalost verovatno nećeš uspeti da otkažeš rođendan, moraćeš nekako da ga “preživiš”. Najbolje bi bilo da probaš da se fokusiraš bar na jednu osobu i tako u neku ruku zanemariš ostale, jer će to to verovatno opustiti. Ili nekako prosto pregrmi tih dva sata, ipak je to kratko, tako da će biti ok. Samo već sada reci roditeljima, naglasi da sledeći rođendan ne želiš da slaviš ili ne bar tako na veliko. To što tvoja mama voli je kul, ali nije ok da to radi kao za tebe, a protiv tvoje volje i da te maltene primorava da budeš tamo. O tome bi svakako s njom trebalo da pričaš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.