SOS: Mama je odjednom počela da se dere na mene

Ćao HEJ pišem ti u nadi da ćeš mi odgovoriti. Do pre nekoliko dana sam živela normalan život kao i sva druga deca ali onda je mama odjednom počela konstantno da vrišti i dere se na mene. Pokušam da je ignorišem ali ona se još više dere. Šta da radim živim sama sa njom? Molim te odgovori mi.

SAVET: Ignorisanje u ovom slučaju nije nešto što bi trebalo da radiš. Najbolje bi bilo da popričaš sa njom o ovome što se sada dešava. Reci joj da si primetila da je u poslednje vreme nervozna i da ti je žao što je tako. Potom joj skreni pažnju na to da se u svoj toj nervozi i stresu dosta dere na tebe, što tebi izaziva različita negativna osećanja. Pitaj je kako možeš da olakšaš postojeću situaciju. Reci da, ako želi, može da ti kaže kada joj nije dan i da je onda ti tada ne diraš puno. Predloži joj da napravite tako neki kompromis. I naravno, pitaj je kako joj možeš pomoći.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.