SOS: Mama mi ne dopušta da depiliram ruke

Kada obučem majce kratkih rukava i ostalo gde se vide ruke sramim se jer su mi ruke dlakave, a pored toga dlake su crne pa su baš uočljive. Neki me čak zbog toga u školi zezaju. Htela sam da depiliram ruke ali mi mama ne dopušta nikakav oblik depilacije i kaže da ne trebam da ih depiliram. Ali meni nije ugodno kada me zezaju, please HELP ME!

SAVET: Možemo da razumemo tvoju mamu, ali svakako i tebe. Tvoja mama želi da te zaštiti da ne odrasteš pre nego što to budeš morala i da nemaš sve te silne tretmane i probleme sa kojima se devojke, a kasnije žene susreću. Poput na primer brojnih depilacija, čupanja obrva i slično. Njena namera je verovatno to, da te zaštiti od tih stvari da ne radiš pre nego što budeš morala. S druge strane, ti se ne osećaš prijatno i trpiš razne pogrdne komentare, verovatno i neumesne šale. To nikako nije prijatno. Stoga, bilo bi dobro, zapravo neophodno, da probaš sa njom da pričaš o tome. Reci da se tebi ne žuri da odrasteš, ali da ti je jako bitno da depiliraš ruke jer se ne osećaš prijatno – jako se stidiš i zato što si postala predmet ismevanja, što na tebe veoma loše utiče. Probaj da joj to objasniš i približiš, a ne stidi se ako imaš želju da zaplačeš jer nekada suze mogu pomoći kada želimo da ubedimo nekog da nam je do nečega stalo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.