SOS: Mama mog dečka me ne voli!

PROBLEM: Godinu dana smo u vezi, ali njegova porodica me ne voli! Pogotovo njegova mama. Nosim joj cveće, poklone za rođendane, praznike, kad god dođem kod njih pokušavam s njom da razgovaram i uvek sam vesela, nasmejana, ali ona je i dalje hladna. Jedva da me pozdravi, a obraća mi se samo iz pristojnosti, i još svaki put odmerava od glave do pete. Ona je, čini mi se, u stvari ta kojoj se ne sviđam, a sestra i tata su jednostavno – na njenoj strani. Kao da me optužuje da sam kriva za njegove lošije ocene, ako ostane duže napolju… A ništa se posebno nije promenilo, i on i ja smo dobri u školi, sve je skroz OK. Ipak, kao da misli da bi bez mene on još uvek bio njen dobar mali sinčić (prva sam mu devojka), kao da ga odvlačim od njih…

SAVET: Jednim delom to je normalno, sin im odrasta i menja se, a roditeljima je to teško da prihvate. I, naravno, nijedna devojka nije dobra za njihovo dete. No na njemu je da uveri svoju mamu, porodicu, da su mu oni i dalje važni, da ih voli, bez obzira na tebe. I da nisi kriva za to što odrasta, menja se… Neka porazgovara s mamom i kaže joj kako se ti osećaš, i da bi volela da se vas dve sprijateljite. Bilo bi dobro da se više družite, da budeš prisutna na nekim zajedničkim ručkovima kako bi te bolje upoznali. Budi i dalje pristojna, videćeš, biće sve OK!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.