SOS: Mama me ne pušta samu na takmičenje

Dragi Hej, molim te odgovori mi što pre. Uskoro treba da idem na takmičenje u Sarajevo sa plesnom grupom, međutim, moja mama mi ne dozvoljava da idem sama sa drugaricama. Ostajemo dva dana, i neke devojčice duplo mlađe od mene će ići same. Mene jako nervira ta činjenica. I molim te pomozi mi i daj mi neki savet. Hvala unaprijed i molim te odgovori brzo.

SAVET: Razgovaraj sa mamom o tome, ali važno je da razgovarate bez svađe i bez podizanja tona. Objasni joj zašto smatraš da možeš da ideš sama sa drugaricama, obećaj da ćeš stalno biti u grupi i da nema razloga da brine. Pokušajte da se dogovorite oko toga da ti na primer ukaže poverenje na taj način što će ti dopustiti da ideš, a da joj se ti npr. često javljaš i obaveštavaš je o tome gde si. Ako te pusti, zaista i ispoštuj sve što si obećala kako bi te pustila i sledeći put.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.