SOS: Mama se ne slaže sa tim da nosim fiksnu protezu

Dragi HEJ, imam veliki problem, nadam se da možeš da mi pomogneš.
Trenutno imam mobilnu zubnu protezu. Meni je fiksna proteza baš potrebna, jer su mi prednji zubi izbačeni i baš ružno izgledaju. S obzirom da mi je otac preminuo pre 4 godine, mama je sada odgovorna za mene. Ali, ona se ne slaže sa time da kupim protezu. Ja sam skupila dovoljno para za jednu protezu, a ona bi trebala platiti drugu. Pokušala sam sa njom lepo razgovarati nasamo i razumno, ali ona me ni ne primećuje… Moji brat i sestra se takođe ne slažu sa mojim mišljenjem. Jedan zubar mi je rekao da mobilna proteza oštećuje desni i mislim da je tačno. Mnogo puta mi se desavalo da mi desni krvari dok nosim protezu. Molim te pomozi!!!!!

SAVET: O ovome bi trebalo da popričaš zajedno sa majkom i sa zubarom. Mišljenje zubara jeste veoma bitno i trebalo bi da utiče na tvoju majku. Ipak, ukoliko ne postoje finansijske mogućnosti za kupovinu fiksne proteze, pošto je poznato da je to prilično skupo, trebalo bi da sa majkom popričaš o tome kada bi eventualno mogla da je staviš. Ti si na vreme počela, tako da ne moraš da žuriš i da hitno uzimaš protezu. Vidi koju su argumenti tvoje mame, zašto nije za fiksnu protezu. Probaj sa njom da popričaš o tome, a svoje mišljenje pred njom podupri činjenicama i savetima koje ti je zubar dao.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.