SOS: Mama stalno viče i ljuti se zbog ocena

Zdravo! Imam 12 godina, na mene moja mama stalno viče i ljuti se zbog ocena, a mene to jako boli. Nekada mi dođe da odem od kuće koliko me boli, a nekada se samo zatvorim u sobu i plačem. Nije zato što viče, nego što je ljuta. Šta da radim? Nadam se da ćeš mi pomoći kao što si mi pomagao.

SAVET: Mama se očigledno ljuti baš zato što brine oko tvojih ocena i verovatno ti time daje znak da treba nešto da uradiš oko toga. Možeš da popričaš sa mamom i da pokušate da se dogovorite oko toga kako najbolje da rešite to. Ti npr. možeš da se potrudiš da popraviš ocene u školi i da tako pokažeš mami da si raspoložena da nešto promeniš i da načiniš korak ka tome da se pomirite i da se više ne svađate. Važno je samo da ako obećaš da ćeš pokušati da bolje naučiš kako bi dobila dobre ocene, da to i ispuniš. Sigurno se sa mamom možeš da se dogovoriš oko toga. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović

Foto: Getty Images/Guliver

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.