SOS: Mama i tata se stalno svađaju!

Dragi Hej, imam jedan veliki problem. Mama i tata mi se stalno svađaju. Imam dva brata od 9 god i 13 god, a ja imam 14 god. Oni se svađaju već godinu dana, ali uvek bi se na kraju pomirili. Mama stalno govori kako hoće da se razvede, onda tata kaže važi i onda nije da se pomire nego jednostavno pređu preko toga. Tata mi je bez posla, a mama ima jako malo platu ali to uopšte nije razlog, mi živimo sasvim super jer su moji roditelji štedeli. Ako se stvarno razvedu tata neće imati gde da živi. Ne bih želela da se razvedu, ali ne znam kako da im pomognem? Molim vas pomozite! Oni uvek govore kako nismo mi razlog (deca), ali se često svađaju zbog nas npr.kad bi se moja braća posavađala onda se i oni posvađaju. Molim vas pomozite!

SAVET: Sigurno je da tvoja braća i ti niste razlog njihovih svađa. Kada ti se učini da se svađaju zbog vas, to je verovatno zato što su, zbog svih tih drugih svađa, jako osetljivi na sve ostalo što se događa pa im to samo biva “okidač” da nastave. Ne postoji mnogo što ti možeš tu da uradiš, ali jako je lepo od tebe što imaš želju za tako nečim. Jasno je koliki uticaj to ima na braću i tebe, i koliko si zabrinuta oko svega toga, ali to je ipak između tvojih roditelja, i oni će smisliti način da to nekako reše. Ti možeš da pitaš mamu i tatu da li postoji način da im pomogneš i oni će ti reći ako postoji. Pored toga, jedino možeš da im budeš podrška, i ne samo njima, nego i braći. Potrudi se da skreneš misli na nešto drugo, jer briga neće pomoći ničemu. Ako se desi da se njih dvoje razvedu, sigurno će smisliti neko rešenje tako da tata ima gde da bude i pored svega. Ipak, nemoj da razmišljaš samo u tom pravcu, jer mama i tata možda uspeju da reše nesuglasice u nekom trenutku. Budi jaka i strpljiva!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Shutterstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.