SOS: Menstruacija mi nije redovna

PROBLEM: Imam 15 godina. Prvu menstruaciju sam dobila pre dve godine. U početku sam imala redovne cikluse, ali nakon nekoliko meseci oni su prestali. Posle pola godine ponovo sam dobila menstruaciju, ali od tada je nemam. Brinem se jer ne znam šta da radim. Molim vas pomagajte!
Zabrinuta

SAVET: Nije neuobičajeno da prvih godina ciklusi budu neredovni. To zavisi od mnogo faktora, pre svega od hormonskog statusa i telesne težine, ali i mnogih drugih stvari. Da ne bi bila u panici, predlažemo ti da se javiš ginekologu sa kojim ćeš popričati o svom problemu i koji će ti dati tačno objašnjenje. Na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” postoji služba za humanu reprodukciju u okviru koje rade i juvenilni ginekolozi, koji su tu kako bi svojim savetima pomogli tinejdžerkama. Kod ginekologa možeš otići sama, ali mi ti savetujemo da u celu priču uključiš i mamu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.