SOS: Mislim da imam jako veliki nos

Dragi Hej!, imam problem. Imam 13 godina i po mom mišljenju, imam jako veliki nos… To me užasno nervira. Pokušavam nekako šminkom da učinim da izgleda manje, ali ne mogu. Da li će se moj nos smanjiti kada izađem iz puberteta? Šta da radim? Molim vas pomozite…

SAVET: I sama uviđaš da to ima nekakve veze sa pubertetom. Stvar je u tome da u pubertetu često nalazimo sebi mane i ne sviđa nam se mnogo toga na nama. Kako vreme prolazi, mi sve više prihvatimo sebe i uglavnom zavolimo i ono što nam se ranije nije dopadalo. Sad si uznemirena jer nisi zadovoljna, ali će kasnije biti bolje. Nemoj da previše razmišljaš o tome i usresredi se na one stvari koje kod sebe voliš i koje ti se dopadaju. Bavi se stvarima koje voliš i koje ti zaokupljaju pažnju, tako ćeš sa toga skrenuti misli.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.