SOS: Mitiseri na nosu i dermatolog

Imam 13 godina i pre otprilike pola godine primetila sam da imam podkožni mitiser. Bila je zima pa se povukao, a sada kada je bilo vruće iskočio mi je opet isti mitiser, a pored njega još 3 i svi su na nosu naravno. Taj mitiser koji mi je iskočio još davno je sada zreo za ceđenje… međutim ne znamo ni mama ni ja kako da ga iscedimo. Probale smo da sterilišemo iglu i probušimo ga ali nije htelo koliko god jako pritiskale. Mama hoće da me vodi kod dermatologa ali imam strah, ja bih radije kod kozmetičara ali moja mama smatra da sam još mala za to… Ne znam šta da radim, jer me pomalo blam u školi.

SAVET: Veruj nam da nema razloga za strah. Tvoja mama ima zaista dobru ideju, jer ti dermatolog itekako može pomoći kako sada, tako i u budućnosti jer će ti odrediti tip kože i u skladu sa tim će ti preporučiti koje bi preparate trebalo da korisitš. Dakle, na takav način ćeš prevenirati to jest sprečiti buduće probleme sa kožom. Stoga, mi ti zaista predlažemo da poslušaš mamu i da posetite dermatologa!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.