SOS: Mobilni telefon

PROBLEM: Kao što znaš, danas svi imaju cool mobilne telefone i hvale se njihovim markama. Moji roditelji misle da meni ne treba telefon i nisu nameravali da mi ga kupe. Telefon sam dobila na poklon, ali on i nije neki savršen jer je stari model. Kako da ubedim roditelje da mi kupe novi telefon?

SAVET: Sigurno želiš da te drugovi vole i cene, a način da to postigneš jeste da imaš ono što i oni imaju, jer se tako osećaš da pripadaš toj grupi. Ali, pravo je pitanje želiš li da budeš potpuno ista kao oni ili možda originalna i drugačija? Ako je u pitanju ovo prvo, objasni mami i tati da ti je cool telefon važan kako se ne bi izdvajala iz društva. A možeš za njega i sama štedeti novac. Ukoliko se radi o drugom, za šta mi više navijamo, onda svom starom mobilnom možeš samo dati novi pečat, nešto što niko drugi nema. Pusti maštu da radi svoje i uzmi olovke, ukrasne nalepnice, makaze i lepak u ruke. Na internetu postoji mnogo tutorijala kako sama da ulepšaš mobilni. A kada završiš, obavezno slikaj telefon i pošalji nam sliku, rado ćemo je objaviti u časopisu. I na kraju, ne zaboravi zlatno pravilo. Ako te neko ceni samo zato što imaš cool mobilni, onda zapravo više voli tvoje stvari nego tebe takvu kakva jesi. Verujemo da poznaješ mnogo divnih osoba koje uopšte nemaju ekstra stvari ili telefon, ali su sjajni prijatelji.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.