SOS: Mogu li da porastem još ako počnem da treniram odbojku

Ćao Hej najbolji si časopis, nadam se da ćeš mi pomoći. Imam 13 godina i visoka sam 160 cm. Želim da budem model, zanima me da li mogu da porastem do 170 cm, ako počnem da treniram odbojku. Roditelji mi nisu puno visoki.

SAVET: S obzirom na to da imaš tek 13 godina i još uvek si u razvoju, verovatno je da ćeš još rasti u visinu. Ništa ne može da se kaže sa sigurnošću jer postoji toliko toga što utiče na rast, ali odbojka je vrlo verovatno dobra za tako nešto. Uopšteno govoreći, fizička aktivnost, redovna i zdrava ishrana su veoma važni za pravilan rast i razvoj, tako da imaš potpunu podršku od nas što se tiče bavljenja sportom. Kada je reč o vezi odbojke sa rastom, najbolje je da se još malo raspitaš o tome kod nastavnika fizičkog ili npr. nekog drugog ko se bavi sporotom (odbojkom pogotovo).

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.