SOS: Moja BFF se seli u drugi grad, kako da nađem novu?

Ćao! Imam 11 godina i jedan problem. Moja najbolja drugarica se seli u drugi grad. Pravim se da me “baš boli uvo”, ali to joj nikada nisam rekla. S njom sam ipak doživela i lepe i one malo ružnije trenutke. Biće mi žao kad ode. Ona baš i nije najbolja osoba na svetu (nekad se pravi da me nema, iskorišćava me na kontrolnom, govori mi da sam ružna i debela, a ona savršena, da su u nju zaljubljeni svi momci u razredu, a u mene skoro niko itd., ima još primera…), ali opet… U razredu skoro ni sa jednom devojkom nisam toliko bliska, sve imaju svoju BFF, a ja ću, kad ona ode, biti kao napušteni pas. Imam i prijateljicu koju poznajem od malih nogu, ali ona je ljubomorna na mene zato što sam najbolja u razredu. Međutim, njena BFF je rekla da sam joj dobra drugarica skoro kao i ona. Imam i komšinicu koja ide sa mnom u razred, dopisujemo se i tako to… Ali sve te devojke imaju svoju BFF i mislim da se ne bih uklopila. Planirala sam da napravim neki party. Šta dalje? Bojim se šta će biti kada ode… Pomozite!!!
Marija 

SAVET: S obzirom na ono što si napisala, možda ona i nije tvoja BFF. Čini se kao da ste slučajno “zapele” jedna s drugom, i da baš zbog nje nisi ni imala prilike da se zbližiš s nekom drugom devojkom. Ne boj se, sigurno nećeš ostati sama, kao napušteni pas. Naprotiv, otvoriće ti se mogućnosti druženja s drugim devojkama i možda baš pronađeš naj drugaricu koja će te poštovati, ohrabrivati, tešiti i biti uvek na tvojoj strani.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Shutterstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.