SOS: Moja drugarica ima novu najbolju drugaricu

Imam najbolju drugaricu od prvog razreda, a sad sam krenula u 7. Ona je skorije našla novu najbolju drugaricu koja je 10 put lepša od mene i zgodnija, viđa se sa njom stalno i nekako kao da me je isključila iz svog života. Ona je popularnija od mene. Kada kod ide u grad ili u neki provod ona joj je na prvom mestu, a ako ona neće onda dolazim ja. Ja bez nje ne bih mogla, jer ona mi pomaže u svemu, u oblacenju, učenju… Na školskom odmoru ne bih imala s kim da idem jer nemam mnogo prijatelja. Šta da radim?

 

SAVET: Nije nimalo prijatno kada imamo utisak da smo isključeni ili odbačeni. Baš tako se ti tada nažalost osećaš. Čini nam se da bi možda o ovome trebalo da popričaš sa tvojom najboljom drugaricom. Možda ona to radi nenamerno i kada bude čula kako to deluje iz tvog ugla i kako se ti zbog toga osećaš, možda će prestati sa tim. Svakako vredi pokrenuti razgovor na tu temu. Ipak, trebalo bi da pažljivo biraš reči i da više koristiš rečenice poput “Meni se čini da se više družiš sa njom”, a ne da je optužuješ ili osuđuješ jer je na kraju krajeva ovo tvoj trenutni utisak. Probaj tako i vidi da li će se nešto u vašem odnosu promeniti i možda čak i vratiti na staro.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.