SOS: Moja simpatija je zaljubljena u moju BFF!

PITANJE: Imam problem koji me baš muči. Sviđa mi se jedan momak, on je mlađi od mene i uči sa mojim bratom (i ponekad dolazi kod mene kući da bi se družio sa njim). Uglavnom, on i ja imamo ista interesovanja, pričamo ali ne baš puno. Nisam sigurna, ali mislim da on zna da mi se sviđa, i to je potvrdio jedan događaj. Ja i moja bff smo prolazile pored njega (u školi) i on je kad smo prolazile pogledao u mene i nju i pokazao znak rukom ,,nazovi me”. Nadam se da ste shvatili. Uglavnom moj brat mi je rekao da je taj momak jednom pitao nešto u vezi moje bff… mene muči da li je on zaljubljen u moju drugaricu..zapravo i ona je to shvatila, pa je probala da me utješi, i rekla mi je da se ne brinem u vezi toga jer ona nikada ne bi bila sa njim…ali to nije pomoglo. Meni se taj momak stvarno, stvarnoo sviđa. Znam da nije u redu da se svađam sa drugaricom oko toga, ali ne mogu da prestanem da mislim o tome. Ne znam da li ste shvatili išta od mog problema, ali se nadam da ćete mi brzo odgovoriti. Ne znam šta da radim! 😔

SAVET: Za početak, nemoj da donosiš ishitrene zaključke dok ne prikupiš više informacija. Ne možeš samo na osnovu toga zaključiti da mu se sviđa ne samo tvoja drugarica, nego bilo ko. Drugo, čak i da mu se ona dopada, pokušaj da osećanja kao što su ljutnja ne usmeravaš na nju. Pogotovo zato što ti je ona i sama rekla da nemaš oko čega da brineš. Jasno je, a i potpuno prirodno da osetiš ljubomoru i ljutnju prema njoj, ali je važno da sve vreme budeš svesna da ona nije “namerno to uradila” i da nema direktno veze sa tim, kako se ne biste svađale oko toga. Verujemo da ti je prijateljstvo sa njom veoma važno i da ne želiš da ulaziš u raspravke i svađe sa najboljom drugaricom oko nečega što nije ni uradila, npr. ako nije flertovala s njim ili nameravala da uđe u vezu s njim i slično, a po tvojoj priči deluje kao da zaista nije. Zato je važno da iskontrolišeš te negativne emocije koje, zbog pretpostavke da mu se sviđa, usmeravaš ka njoj, pa stalno sebe podsećaj da ona nije ništa uradila. S druge strane, ako ti se on već toliko sviđa, razmisli o tome da nešto preduzmeš i da mu to jasnije staviš do znanja. Verovatno da imaš prilike da uradiš to, bilo u školi, bilo kad on dođe kod tvog brata. Ne možeš da znaš šta bi se dogodilo ako ne probaš. Ovako kako je sad, deluje da čekaš da se nešto dogodi i da se u međuvremenu jako loše osećaš. Razmisli o tome da li bi preduzela nešto da to promeniš. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.