SOS: Moji mišići ne mogu da stignu rast mojih kostiju i to me plaši

Dragi Heju ako bi mogao da mi pomogneš bila bih mi zahvalna. Naime imam jedan problem,imam 11 godina i visoka sam 166,5 što je previše. Otkrila sam da moji mišići ne mogu da stignu rast mojih kostiju i da nikad neću moći da uradim nešto koliko god bila jaka. Nikad neću moci da uradim 10 sklekova za redom jer su mi kosti preslabe. Treniram 3 sporta i jako sam aktivna i to nekad stvara problem. Primetila sam da posle dugog trčanja noge počnu da mi se tresu. To je nekad jako teško i jako je teško izboriti se sa tim da ne možeš dati maksimum. Ako možete da mi date neki savet i medicinski i psihički. Hvala unapred i puno pozdrava.

SAVET: Ovo je nešto u šta se mi zaista ne razumemo. To što si ti čula, u zavisnosti od toga ko ti je to rekao, može a ne mora biti tačno. Ukoliko se ti bojiš i imaš nedoumice, najbolje bi bilo da o ovome popričaš sa lekarom na npr.sistematskom pregledu ili sledeći put kada budeš išla. Nama ne deluje kao da je to što si ti čula tačno, ali ne bi bilo loše pošto te to već toliko muči, da proveriš što pre kod lekara.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.