SOS: Moram da nosim naočare a uopšte mi se ne nose

Pre par meseci sam primetila da mi je vid kod levog oka malo slabiji od desnog, i moram da nosim naočare koje mi se uopšte ne nose. Planirala sam da ih nosim povremeno, a onda su mi neki rekli: “Pa ne možes tako, imaš 15 godina i u razvoju si, i ako to budeš radila, skroz ćeš oštetiti vid.” Postoji li šansa da se vid popravi pomoću nekih namirnica, je l’ nema velike razlike, ili je to samo laž i moram nositi naočare? I da, imam još jedno pitanje. Kako skinuti podbradak? Nemam veliki, ali me nervira. Drugarica mi je rekla da će mi spasti kad smršam, a ako smršam ostaće mi samo kosti i koža jer sam odgovarajuće težine. Hvala unapred.

SAVET: U pravu su kada ti kažu da namirnicama ne možeš ispraviti vid. Istina je da su voće i povrće prepuni vitamina koji pomažu našem organizmu na različite načine, ali kada je reč o vidu, treba da slušaš savete doktora. Naočare će ti pomoći da vid ispraviš i da ga dalje ne kvariš. Ako budeš izbegavala da nosiš naočara uopšte ili ako ih nosiš kratko u toku dana, definitivno neće biti nikakvog napretka sa tvojim vidom. Ukoliko ti se ne sviđa model naočara koje si dobila, probaj da potražiš neki drugi ili da razmisliš o nošenju sočiva ukoliko roditelji to mogu da ti priušte. Što se tiče tvog pitanja za podbradak, verovatno je razlog što te nervira to što si u godinama kada mnogo vodimo računa o sopstvenom fizičkom izgledu, i često nam se mnogo toga na sebi ne dopada. Ipak, ako ćeš se osećati lagodnije da nešto preduzmeš, na internetu možeš da se raspitaš za vežbe koje pomažu zatezanju tog dela vrata.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.