SOS: Muče me strije

Dragi Hej, Imam 13 godina, i muku mučim sa strijama. Imam ih na unutrašnjoj strani butina, ispod zadnjice i malo na bokovima. Ugojila sam se par kilograma nakon što sam prestala da treniram odbojku i tada su se pojavile. Stvarno se loše osećam zbog toga. Težinu sam donekle vratila, ali nemam hrabrosti da se pogledam u ogledalo zbog strija. Moj san je modeling, ali ja nemam nikakve šanse u tom poslu baš zbog strija. Mislim da sam upropastila sebe, strah me je da idem na bazen, strah me je da pocrnim jer će se onda još visš videti. Mama još uvek ne zna ništa o ovome jer ne znam kako da joj kažem. Da li postoji neki način da uklonim strije? One su već izbledele, da li krema za ožiljke može pomoći?

SAVET: Strije muče skoro svakog i to nema mnogo veze sa kilažom, jer i mršavi i puniji ljudi imaju strije. Javljaju se zbog različitih razloga, kod nekog kada se ugoji, a kod nekog kada naglo poraste. Koliko mi znamo, strije se ne mogu u potpunosti ukloniti ali se mogu ublažiti kremama koje si navela. Mogla bi da odeš do apoteke i potražiš savet od apotekara za to koji bi produkt bio najbolji za tebe. Što se tiče nesigurnosti, to zaista možemo da razumemo jer smo kroz to prošli. Prvo često dolazi do šoka, a onda do tuge i postiđenosti. Ipak, to nije razlog zbog kog bi trebalo da se stidiš. Verovatno niko neće ni primetiti osim ako ti ne budeš skrenula pažnju drugima na to. Stoga, nemoj se stideti, slobodno idi na bazen ili gde god. Sunčanje ti može pomoći da ih malo sakriješ, jer kada koža potamni, manje se primećuju nepravilnosti. To naravno ne znači da bi trebalo da se pržiš na suncu, ali umereno sunčanje ti svakako može pomoći.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.