SOS: Muči me maljavost

Dragi HEJ! ponovo ti pišem i nadam se da ćeš mi pomoći, naime trenutno sam u pubertetu i znam da se tada javlja maljavost, ali imam mali problem naime meni se maljavost javlja na gotovo svim delovima tela počevši od stomaka pa do leđa, vrlo mi je neugodno da leti idem na bazen sa društvom i da se presvlačim u školi, nekako me je mnogo stid, mozda sebi nabijam malo kompleksa ali zaista se sve vidi i mnogo mi je neugodno. U osnovnoj školi su mi se i podsmevali zbog toga… Ne znam šta da radim i kako da se izborim sa time, i bila bih vam zahvalna ako biste mogli odgovor da postavite na sajtu. Hvala unapred!

SAVET: Mnogo devojaka ima isti problem sa borbom protiv maljavosti. Zna da bude vrlo neugodno, ali nije nešto što treba da te spreči da se provodiš sa društvom. Depilacija je jedno od boljih rešenja za tu vrstu problema. Vrlo je praktično zato što nakon depilacije ne moraš da brines o dlačicama narednih nekoliko nedelja. Pored depilacije, postoje i kreme koje služe za izbeljivanje dlačica na licu i telu. Na internetu možeš da pronađeš informacije o takvim proizvodima, njihovoj ceni i prodavnicama u kojima mogu da se nabave (uglavnom u drogeriama), kao i načinu na koji se koriste. A preko leta se obavezno sunčaj, uz adekvatnu UV zaštitu naravno, jer što je koža tamnija, dlačice će se slabije primećivati.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.