SOS: Muka zvana jedinica

PROBLEM: Prošlo je prvo polugodište, ja imam jedinicu iz hemije i to mi je prva jedinica koja je zaključna. Ne znam zašto, ali mi to prosto ne ulazi u glavu i nastavnicu je briga, kad god je pitam nešto, ignoriše me. Nije mi problem da ja to popravim, nego mi je opšti uspeh nedovoljan! I sada, u drugom polugodištu, svi će komentarisati ocene i nastavnici će pregledati dnevnike i čudiće mi se i svi će me ogovarati, sem mojih drugarica, i verovatno ismevati. Nisam znala da jedna jedinica pokvari uspeh na nulu. Mislila sam da se normalno računa. Plakala sam celu noć kad sam videla. Molim vas da mi što pre odgovorite, dajte mi neki savet, stvarno ne znam šta da radim povodom ogovaranja i blama. Hitno help!

SAVET: Okej, nisu uložila dovoljno napora u predmet koji ti ne ide dobro. Sa druge strane imaš puno dobrih drugarica koje su uz tebe. U učenju hemije ti mogu pomoći upravo one. Odnosno učenje i drugarice su način da staneš na put blamu, čuđenju, ogovaranju.
Dogovorite se da to bude svake nedelje po sat-dva kako bi nadoknadila propušteno. A ti razmisli postoji li nešto što hemiju čini zanimljivom ili zabavnom, kako bi je lakše savladala. Naš predlog je da pogledaš oko sebe i videćeš da je hemija svuda oko nas. Na primer, tvoj omiljeni miris je napravljen pomoću hemijskih formula, boje na tvojoj majici, itd. Zapitaj se kako su ljudi došli do toga, koja je to formula, kako stoje ti molekuli, kako se vezuju, razbijaju.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.