SOS: Muke oko pravljenja palačinki

Dragi Heju ja sam kao mali hteo da pravim palačinke ali to mi baka tada nije dozvoljivala da radim jer sa bio mali. Pre neku sedmicu video sam kako se prave američke palačinke pa sam uzeo da ih napravim sam. Pomesao sam sve sastojke, ali opet nije mi jasno zašto su mi palačinki ispali kao čumur . Je l može da mi kažete kako se pravilno prave. Ja sam fan iz Makedonije pa zato izvinjavam ako je bilo grešaka u mojoj poruci.

SAVET: Postoje različiti načini za pripremu palačinki. Mi ne pravimo iste palačinke kao što rade Amerikanci. Američke palačinke uglavnom sadrže puter, manje su i deblje. Dok su palačinke sa naših prostora tanke i imaju neki neutralan ukus koji nam dozvoljava da možemo da ih mažemo i slatkim, ali i slanim premazima.
Želeli bismo da ti skrenemo pažnju na to da bi najbolje mogla da te nauči baka, mama ili bilo koja druga osoba iz porodice koja ume da pravi palačinke. Sa druge strane, uvek možeš da koristiš pretraživač. Jednostavno ukucaj “Kako se prave palačinke” ili “Recept za palačinke” i pronaći ćeš mnogo recepata, ali i videa u vezi sa tim. Ipak, jedno je da pročitaš kako se prave, a sasvim je druga stvar kada vidiš uživo kako se prave i kada možeš da dobiješ savete u vezi sa tim od nekog ko godinama pravi. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Pixabay

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.