SOS: Muke sa drugaricama

Dragi HEJ! pre neki dan sam se posvađala sa drugaricom zato što je ona moje spuštanje glave shvatila kao negodovanje, a u stvari nije bilo to (spustila sam glavu na pitanje da li može sa nama napolje), naravno pomirila sam se, ali od tog dana, dosta mojih drugarica me izbegava i ne zovu me u grad, napolje, itd. Čak je i moja dobra drugarica koju sam pitala da ide sa mnom da vozimo rolere rekla da ne može, ali je zato otišla sa drugim devojčicama i ne razumem zašto?! Šta nije u redu sa mnom!?

SAVET: To ne znači da nešto nije u redu sa tobom. Porazgovaraj sa drugaricom o tome. Pitaj je šta nije u redu i probajte to rešite razgovorom. Možda nije u pitanju to oko negodovanja, možda postoji nešto drugo što je njih uvredilo, a možda je u pitanju i neki nesporazum. Tako da probaj da popričaš fino s njom o tome, i važno je da ne dižete ton, da ne dođe do svađe. Kaži da ti deluje kao da te ignorišu u poslednje vreme i da te zanima šta je tome razlog, i da bi volela da to rešite jer ti je stalo do druženja sa njima. Ako je zaista u pitanju neki veći problem, izvinite se jedna drugoj i probajte da prevaziđete to i da nastavite da se družite kao i ranije, jer to nije vredno rasturanja vašeg prijateljstva.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.